Hur du enkelt tar dig till Belgrad från Sverige

Henrik Jonsson

aerial view of city buildings during daytime

Belgrad är Serbiens huvudstad och den största staden i landet med en rik kultur och historia. Om du planerar en resa till Belgrad från Sverige, finns det flera sätt att ta sig dit, inklusive flyg, tåg, bil och buss. I den här artikeln kommer vi att titta på varje alternativ i detalj och ge tips om hur man kan planera och boka en resa till Belgrad från Sverige.

Flyg till Belgrad från Sverige

Flyg är det snabbaste och vanligaste sättet att ta sig till Belgrad från Sverige. Belgrad Nikola Tesla Airport (BEG) är huvudflygplatsen i Belgrad och det finns flera flygbolag som erbjuder direktflyg från Stockholm och Göteborg, inklusive Air Serbia och Ryanair. Flygtiden är ungefär 2-3 timmar, beroende på vilken stad du flyger från.

När du bokar en flygresa till Belgrad från Sverige är det viktigt att planera i förväg för att hitta de bästa erbjudandena. Här är några tips som kan hjälpa dig att hitta billiga flyg till Belgrad:

 1. Boka i förväg: Att boka din resa i förväg kan hjälpa dig att hitta de bästa erbjudandena på flygbiljetter.
 2. Undvik högsäsong: Priserna på flygbiljetter kan vara högre under högsäsongen (vanligtvis sommaren). Försök att undvika att resa under högsäsongen för att spara pengar.
 3. Jämför priser: Använd en flygsökmotor för att jämföra priser från olika flygbolag och hitta de billigaste flygbiljetterna till Belgrad.
 4. Titta på olika flygplatser: Om du har flexibilitet kan du överväga att flyga från en annan flygplats i närheten av din hemstad. Till exempel kan du flyga från Köpenhamn eller Oslo istället för Stockholm eller Göteborg.

När du har bokat din flygresa till Belgrad, är det viktigt att planera resten av din resa. Du kan ta en taxi eller hyra en bil på flygplatsen för att ta dig till ditt hotell eller till någon annan destination i Belgrad.

Tåg till Belgrad från Sverige

Det finns tåg från flera europeiska städer som Wien, Budapest och Zagreb till Belgrad. Om du vill ta tåget till Belgrad från Sverige, skulle du först behöva ta dig till en av dessa städer för att sedan ta tåget till Belgrad.

Att ta tåget är ett bekvämt sätt att resa och du kan se landskapet längs vägen. Men det är inte det snabbaste alternativet och du måste också ta hänsyn till tidtabeller och eventuella förseningar.

För att ta tåget till Belgrad från Sverige kan du följa dessa steg:

 1. Ta tåget till Wien, Budapest eller Zagreb från Sverige.
 2. Byt tåg i en av dessa städer till ett tåg till Belgrad.
 3. Boka din resa i förväg och kontrollera tidtabeller och priser på tågbiljetter.
 4. När du anländer till Belgrads tågstation kan du ta en taxi eller annan form av kollektivtrafik till ditt hotell eller någon annan destination i staden.

Bil till Belgrad från Sverige

Det är möjligt att köra till Belgrad från Sverige, men det är en lång resa på över 2 000 km och tar minst två dagar. Du skulle också behöva passera flera gränser och ta hänsyn till olika regler och bestämmelser för biltrafik i varje land.

För att köra till Belgrad från Sverige behöver du:

 1. En bil som är i gott skick: Innan du åker iväg på din resa behöver du se till att din bil är i gott skick och klar för en lång körsträcka.
 2. En giltig körkort och försäkring: Du behöver ha ett giltigt körkort och försäkring för att köra i Sverige och andra europeiska länder.
 3. Planera din rutt: Det finns flera olika vägar till Belgrad från Sverige, och du behöver planera din rutt noggrant och ta hänsyn till tidtabeller och eventuella gränskontroller.
 4. Ta hänsyn till kostnader: Du behöver också ta hänsyn till kostnaderna för bensin, vägtullar och eventuella hotellövernattningar längs vägen.

Buss till Belgrad från Sverige

Det finns bussförbindelser till Belgrad från flera europeiska städer, men det finns ingen direkt busslinje från Sverige. Om du vill ta bussen till Belgrad från Sverige, måste du först ta bussen till en annan stad i Europa som har en bussförbindelse till Belgrad.

Att ta bussen är en bekväm och billigare alternativ till flyg eller tåg, men det tar längre tid. Bussresan kan också vara bekvämare än att köra själv, eftersom du inte behöver oroa dig för att köra och kan koppla av under resan.

För att ta bussen till Belgrad från Sverige kan du följa dessa steg:

 1. Ta bussen till en annan stad i Europa som har en bussförbindelse till Belgrad.
 2. Boka din bussresa i förväg och kontrollera tidtabeller och priser på bussbiljetter.
 3. När du anländer till Belgrads busstation kan du ta en taxi eller annan form av kollektivtrafik till ditt hotell eller någon annan destination i staden.

Slutsats

Belgrad är en fantastisk stad med en rik kultur och historia, och det finns flera sätt att ta sig dit från Sverige. Flyg är det snabbaste och vanligaste sättet att resa till Belgrad från Sverige, medan tåg och buss är billigare alternativ som tar längre tid. Om du har tid och vill uppleva Europas vackra landskap kan du överväga att köra själv till Belgrad. Oavsett vilket alternativ du väljer, är det viktigt att planera i förväg och boka din resa i god tid för att hitta de bästa erbjudandena och undvika eventuella problem eller förseningar.

Oavsett vilket transportsätt du väljer, är det viktigt att ha rätt dokumentation och försäkringar, och ta hänsyn till olika bestämmelser och regler för resor mellan länder. Att ha en plan och göra tillräckligt med forskning innan du reser till Belgrad kommer att göra din resa smidigare och mer avkopplande.

Belgrad har mycket att erbjuda för besökare, inklusive en livlig nattliv, utsökt mat, fantastisk arkitektur och en mängd olika kulturella sevärdheter. Några av de mest populära sevärdheterna i Belgrad inkluderar Kalemegdan-fästningen, Saint Sava-kyrkan, Skadarlija-området och Ada Ciganlija-parken. Oavsett vad du planerar att göra eller se i Belgrad, är det viktigt att ha en bekväm och smidig resa dit och tillbaka.

Sammanfattningsvis är Belgrad en fantastisk stad som är väl värd ett besök. Det finns flera sätt att ta sig dit från Sverige, inklusive flyg, tåg, bil och buss. Flyg är det snabbaste och vanligaste sättet att resa till Belgrad från Sverige, medan tåg och buss är billigare alternativ som tar längre tid. Om du har tid och vill se mer av Europa kan du överväga att köra själv till Belgrad. Oavsett vilket transportsätt du väljer, är det viktigt att planera i förväg och boka din resa i god tid för att hitta de bästa erbjudandena och undvika eventuella problem eller förseningar.