Hur man skapar en video på YouTube

Henrik Jonsson

Youtube application

Att skapa en video på YouTube är enkelt och kan vara ett bra sätt att dela med sig av sina tankar, idéer och kunskaper med världen. Här är steg för steg-guiden för att komma igång med att skapa en video på YouTube:

  1. Skapa ett YouTube-konto: Först måste du ha ett Google-konto, vilket du kan använda för att logga in på YouTube. Om du inte redan har ett Google-konto kan du skapa ett nytt.
  2. Öppna YouTube Studio: När du har loggat in på YouTube kan du klicka på ikonen med tre linjer i övre vänstra hörnet för att öppna menyn. Välj ”YouTube Studio” för att komma till verktyget för att hantera dina videor.
  3. Ladda upp en video: Klicka på ”Ladda upp” -knappen i övre högra hörnet för att börja ladda upp en video. Välj filen från din dator och vänta tills den har laddats upp och konverterats till en spelbar video.
  4. Ge din video en titel och en beskrivning: När din video har laddats upp kan du ge den en titel och en beskrivning. Dessa är viktigt för att hjälpa människor att hitta och se din video, så se till att du ger en tydlig och informativ titel och beskrivning.
  5. Välj en thumbnail: En thumbnail är den lilla bilden som visar din video i sökresultaten och på din kanalsida. Välj en thumbnail som visar vad din video handlar om på ett bra sätt. Du kan välja en thumbnail från din video eller ladda upp en egen bild.
  6. Välj kategorier och taggar: När du har gett din video en titel, beskrivning och thumbnail kan du välja kategorier och taggar för att hjälpa människor att hitta din video. Kategorier är stora grupper av videor, som ”Nöje” eller ”Utbildning”, medan taggar är specifika ord eller fraser som beskriver vad din video handlar om.
  7. Publicera din video: När du har klickat på ”Publicera” -knappen kommer din video att bli tillgänglig för alla på YouTube. Människor kan nu se, gilla och kommentera din video.

Det finns många andra saker du kan göra för att få ut mer av din video, som att använda en introduktion eller outro, lägga till undertexter eller lägga till ljudspår. Du kan också använda YouTube Studio för att få insikter om hur din video presterar, hantera kommentarer och interagera med dina tittare.

Att skapa en video på YouTube kan vara en rolig och givande upplevelse, och det finns många olika saker du kan göra för att få ut det mesta av din video. Så vad väntar du på? Börja skapa din egen YouTube-video idag och dela med dig av dina tankar, idéer och kunskaper med världen!