Så ser du till att de anställda följer sin tid

Henrik Jonsson

person looking at silver-colored analog watch

Som nybliven företagare är det viktigt att se till att dina anställda är produktiva och effektiva med sin tid. Tid är trots allt pengar! Här är tre tips för att se till att dina anställda spårar sin tid på rätt sätt.

  1. Sätt upp ett system för tidsuppföljning för anställda. Det finns ett antal olika sätt att göra detta på, så hitta ett som fungerar bäst för ditt företag. Du kanske vill överväga ett system för tidsuppföljning online så att du kan hålla koll på de anställdas timmar från var som helst i världen. Oavsett vilket system du väljer, se till att det är användarvänligt och lätt att använda.
  2. Gör tidsuppföljning till ett krav. Låt dina anställda veta att de förväntas följa sin tid och att det kommer att få konsekvenser om de inte gör det. Detta kan innefatta sänkt lön eller till och med uppsägning. Gör det tydligt att du menar allvar med denna policy så att det inte uppstår någon förvirring längre fram.
  3. Granska de anställdas tidrapporter regelbundet. I slutet av varje vecka eller månad bör du ta dig tid att granska dina anställdas tidrapporter. På så sätt kan du upptäcka eventuella avvikelser och åtgärda dem omedelbart. Det ger dig också en chans att se vilka anställda som konsekvent uppfyller sina timmål och vilka som kan behöva hjälp med att komma på rätt spår.
  4. Köp en klocka till de anställda. Finns det personer som saknar en klocka, kan du faktiskt köpa en klocka till dina anställda. Det kan verka vara en lite drastisk åtgärd men är förstås också ett sätt att visa din uppskattning till dina kollegor.

Att se till att dina anställda spårar sin tid är avgörande för att driva ett framgångsrikt företag. Genom att följa dessa tre tips kan du inrätta ett system för anställdas tidsuppföljning, göra det till ett krav och granska de anställdas tidrapporter regelbundet så att du kan identifiera eventuella problem och åtgärda dem snabbt.